Communicatieadvies geven

Het begint vaak met een plan... Een communicatieplan helpt je om je boodschap zo efficiënt mogelijk op de juiste plek te krijgen. We brengen niet alleen in kaart wat je wilt communiceren, maar ook waarom, en aan wie. Aan de hand daarvan bedenken we een strategie en geven we adviezen. Welke middelen of welk medium kan je het beste inzetten? Wanneer doe je dat? Wat is je budget, is dit realistisch voor jouw plannen, en wat kan je van je strategie verwachten? Hoe haal je het beste resultaat uit de middelen die je beschikbaar hebt? Met een communicatieplan weet je het.
Je kunt je gerichter en efficiënter inspannen en je boodschap komt aan waar jij dat wilt. We kunnen je begeleiden bij de uitvoering, of de hele uitvoering voor onze rekening nemen.

Publiciteit generen

Publiciteit is ons specialisme. We bedienen bladenland al jaren met de mooiste productbeelden voor de trend- en shoppingpagina’s via De Persbeeldwinkel. Maar daar houdt het niet mee op. We kunnen ook jouw hele organisatie onder de aandacht van de pers brengen. We denken mee over de juiste insteek van persberichten, maken een persbestand op maat en weten wat écht nieuws is en wat niet. Laat ons je perslancering organiseren en je bent verzekerd van de juiste aandacht.

PR & Marketing

PR (Public Relations) is meer dan alleen publiciteit. Bij een PR-traject zetten we een heel arsenaal aan communicatiemiddelen in om je organisatie een goed imago te geven. Denk hierbij aan persberichten, social media, advertenties en brochures of flyers. Ben je meer op zoek naar een goede marketeer? Iemand die zorgt dat jouw producten of diensten beter gaan verkopen? We denken met je mee en bedenken graag originele marketingacties die jouw bedrijf verder kunnen helpen. Het allerliefst combineren we PR en marketing, dan bereik je je doel het beste. En over die doelen: wij houden van concreet!

Teksten schrijven

Heb je alleen tekst nodig? Dat kan natuurlijk ook! Wat heb je precies nodig? Een advertorial? Nieuwsbrief? Korte tekst voor advertentie? Of misschien wel tekst voor je website? Wij schrijven hem.
Wees wel voorbereid: tekst is altijd onderdeel van een groter geheel. De boodschap moet wel kloppen voor deze de wereld in gaat. We vragen dus flink door voor we aan de slag kunnen.

Dat goede webtekst belangrijk is, is een open deur. Teksten op je website moeten goed vindbaar zijn in google en bovendien nog eens precies de uitstraling hebben die past bij jouw bedrijf of organisatie. Ze moeten een duidelijk beeld geven van je aanbod en geschreven zijn voor de doelgroep die jij wilt bereiken. Laat je ons de tekst voor je website schrijven, kun je ervan uitgaan dat die staat als een huis.

Social Media beheren

Social Media kan een effectief middel zijn om contact met (potentiële) klanten te krijgen en houden… áls je tenminste geregeld online zichtbaar bent. Goede content verzinnen is niet makkelijk en erg tijdrovend. Vaak schiet het er dan ook bij in.

Het laten beheren van je socialmediacontent is een goede manier om online zichtbaar te blijven. Je houdt klanten op de hoogte van alle ontwikkelingen in je bedrijf, het maakt je benaderbaar en straalt activiteit uit.

Perswinkel Communicatie heeft inmiddels ruime ervaring met het beheer van verschillende socialmediakanalen voor een zeer divers scala aan bedrijven en organisaties.

Huisstijltrajecten begeleiden

Misschien is een huisstijl niet je allereerste gedachte bij communicatie. Maar het is wél een van de eerste indrukken die je aan de buitenwereld afgeeft. Het ontwerp van een huisstijl is natuurlijk het werk van een grafisch ontwerper. Maar daarmee ben je er niet.

Voor het ontwerp er ligt, is het verrichten van onderzoek zinnig. Wat wil je uitstralen? Wat past er bij je bedrijf of organisatie? En ook als het ontwerp er ligt is het werk nog niet gedaan. We helpen bijvoorbeeld met het opstellen van stijlgidsen, om de uniformiteit binnen grotere organisaties te bewaren. Verder kunnen we de volledige invoering van de huisstijl begeleiden; van contact met de drukkerij tot het plaatsen van raamstickers.

Organiseren

Kan jij wel wat hulp gebruiken bij de organisatie van een evenement? Wil je bijvoorbeeld op een beurs staan, voorlichtingsbijeenkomsten houden of een persmoment organiseren? We zorgen graag dat alles op rolletjes loopt. We denken met je mee over alles wat erbij komt kijken. Natuurlijk zorgen we dat er voldoende publiciteit voor je evenement komt.Van netwerkmiddag tot pepernotenfabriek en van open dag tot workshop, we hebben er zin in!

Projecten begeleiden

Groeit een project boven je hoofd en kom je handen en tijd tekort? Bel ons gerust. Wij zorgen voor overzicht, draaien alle neuzen dezelfde kant op en zorgen dat alles op tijd af is. Allemaal binnen het beschikbare budget natuurlijk, want ook daar zitten we bovenop.

Communicatietraining

Hoe communiceer jij? Komt jouw boodschap altijd goed bij de ontvanger aan? Of merk je dat je vaak misverstanden creëert? Goede communicatie is onmisbaar voor een goede uitstraling.
Je boodschap is belangrijk, maar hoe je die overbrengt is nog belangrijker. Realiseer je je bijvoorbeeld wat woorden, zinsbouw of de structuur van een tekst met je ontvanger doen? We leren jou en je team graag goed communiceren. Daarmee bedoelen we: in één klap te begrijpen, zonder dubbele boodschap, in heldere taal. Duidelijk dus, daar houden we van.

Projecten

Onze projecten. Want zien is geloven.

Cijfers

liegen niet.
0
JAAR PERSWINKEL COMMUNICATIE
0
+
PROJECTEN
0
WANDELINGEN MET DE KANTOORHOND (minstens)
0
+
DOWNLOADS IN DE PERSBEELDWINKEL

Meer weten?