Promotie eiland Tiengemeten

Voort: Natuurmonumenten

Categorie: Perslancering, persbericht, publiciteit

Wanneer: 2012 t/m 2017

Bezoek Tiengemeten

Publicaties voor diverse doelgroepen in bijvoorbeeld:

In 2007 bracht Natuurmonumenten moderne landbouwgrond op het eiland Tiengemeten terug naar ruige natuur. Aardappelloodsen en schaftketen middenin de wildernis vervallen nu langzaam tot ruïnes, de historische 19e-eeuwse hoeves rond de gezellige haventjes zijn door Natuurmonumenten juist fraai gerestaureerd. De oude ‘boeren’-pont vaart bezoekers naar het eiland. In 2012 opent Speelnatuur Tiengemeten. Op een ruig terrein van maar liefst 4,5 hectare kunnen kinderen zich uitleven en spelenderwijs leren over de natuur.

Perslancering, organisatie diverse persdagen
Publiciteit, zes persberichten
Beeld in De Persbeeldwinkel

Voor de promotie voor het nieuwe Speelnatuur Tiengemeten kwam Natuurmonumenten in 2012 bij ons terecht. Het doel: publiciteit in de kinderbladen. We organiseerden nog voor de opening een persdag en tegen de tijd dat de speelnatuur opende hadden ze alle kinderbladen van dat moment met een publicatie gehaald. Wij Jonge Ouders, Ouders van Nu, Naar School, Kinderen, Kek Mama, iedereen was enthousiast over deze nieuwe buitenspeelplaats in de natuur. Het kwam dan ook regelmatig als ‘hotspot’ voorbij. De mooiste was een reportage van meerdere pagina’s met een wandelverslag in de Ouders van Nu, geschreven door een van de bezoekers van onze persdag.

In de jaren hierna mochten we nog diverse keren de Speelnatuur onder de aandacht brengen. Voor het vijfjarig bestaan organiseerden we weer een persdag, ditmaal ingestoken op online bloggers. Met een mooie groep bloggers gingen we het eiland over, hun kinderen speelden in de speelnatuur en natuurlijk aten we heerlijke pannenkoeken. Dit leidde tot mooie ervaringsverhalen online.

Tiengemeten heeft meer te bieden dan alleen Speelnatuur. We schreven verschillende persberichten om ook de andere doelgroepen heel gericht te bereiken. We presenteerden het eiland aan vrouwelijke rustzoekers, als dagje weg, en als actief uitje voor wandelaars. Ook belichtten we de overnachtingsmogelijkheden en de natuurwaarde van het eiland, interessant voor vogelaars bijvoorbeeld. Per doelgroep selecteerden we andere bladen  en maakten we een persbestand op maat. Publicaties verschenen in Libelle, maar ook in Roots en het magazine Motorboot bijvoorbeeld. Ook vergaten we de lokale media niet en maakte het magazine ‘Over Flakkee’ diverse reportages over het eiland.